Wat een warme dagen zijn het geweest de afgelopen weken.

Het kan lastig zijn geweest om je tuin goed groen en gekleurd te houden deze tijd.

De kans is aanwezig dat het niet helemaal is gelukt zoals de bedoeling was. Omdat er een tekort was moesten we zuinig omgaan met water.

Nu u weer thuis bent na de vakantie kunt u de tuin weer aanpakken. Wij helpen u daar graag bij. Zelf kunt u ook al heel veel doen.

We helpen u ermee op weg.

Het gras kan er dor of geel uitzien.

Gras is heel sterk en dit zal zich meestal weer helemaal herstellen. Wanneer u het gras water gaat geven zal dit weer snel een mooie groene kleur krijgen. Zeker wanneer er regelmatig maar niet te vaak wordt gesproeid met de temperaturen die de komende week te verwachten zijn. ´

Mochten er toch plekken zijn welke geel zijn en dus niet bijtrekken, dan kan er gras gezaaid worden op het moment dat de ergste warmte voorbij is.

Het gras bemesten is een goede optie om weer een mooie groene grasmat te krijgen. Doe dit vooral op dagen dat het bewolkt is. Doet u dit terwijl de zon schijnt dan kan het gras verbranden.

Sommige planten kunnen zich herstellen door ook deze te bemesten met de juiste meststoffen.

Verwijder wel alle uitgebloeide bloemen voordat het wordt bemest, anders blijft u tegen deze verdroogde planten aan te kijken.

Mogelijk moet de haag weer gesnoeid worden, deze blijven ondanks de droogte gewoon doorgroeien. Let wel dat deze ook bemest mag worden, maar zorg ook hierbij dat dat gebeurd bij bewolkt weer en het mag daarbij ook gesproeid worden, zodat de bemesting zijn werk goed kan doen.

Neem voor meer tips en trucs contact met ons op. Via Info@jeroenantonis.nl of bel met 0630331190.