Je wilt een nieuwe tuin maar je weet niet waar je moet beginnen? Begin met oriënteren wat je mooi vindt en ontdek welke stijl bij jou past. Hou je van een moderne tuin of van een landelijke tuin? Ben je fan van groen of kies je voor een kleurrijke mediterrane tuin? Kies een stijl die bij past. Wil je meer weten over deze vier stijlen? Lees dan verder!

Moderne tuin

Een moderne tuin staat voor rust en ruimte, geen drukte en poespas. In een moderne tuin zie je vaak grote vlakken, strakke lijnen en gladde structuren. Materialen die hierbij vaak gebruikt worden zijn beton, glas, grind en staal. De kleuren van een moderne tuin bevatten vaak witte, grijze, groene en donkere tinten. Planten trekken al snel de aandacht met deze basic kleuren, daarom is er niet veel groen nodig in een moderne tuin.

Tip: Om jouw tuin nog moderner te maken kun je gebruik maken van verschillende niveaus, door middel van trappen en strakke vormen.

Landelijke tuin

Een landelijke tuin heeft een aantal specifieke kenmerken, zo zijn natuurlijke materialen erg belangrijk. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn hout en stenen met een antieke uitstraling. Een landelijke tuin is vaak voorzien van meerdere zitjes in de tuin, doorkijkjes, hekjes en stuk(ken) gazon. Dit alles wordt nog aangevuld met bestrating, beplanting en water voor het echte landelijke gevoel.

Tip: Maak gebruik van zitjes om jouw tuin knus en landelijk te maken. Kleed dit aan met verschillende planten en een stuk gazon voor een extra landelijk gevoel.

Groene tuin

Deze tuin spreekt al een beetje voor zich, veel groen. Veel groen in je tuin is niet alleen mooi maar ook heel nuttig. Zo vangt een groene tuin veel water op in natte periodes en werkt het verkoelend in hete periodes.  Met een goed tuinontwerp heb je bovendien weinig onderhoud. Deze tuin brengt ook veel rust en trekt vogels en insecten aan.

Tip: Plant je tuin zo vol mogelijk met vaste planten. Vaste planten hebben bijna tot geen verzorging nodig, en hoe voller je tuin hoe minder onkruid er kan groeien.

Mediterrane tuin

Mediterrane tuinen zijn geïnspireerd op landen zoals Spanje, Griekenland en Kroatië. De tuin heeft een exotische sfeer, bijvoorbeeld door: zonnig getinte muren, grindpaden, verhoogde vijver met waterval en exotische beplanting. Vakantie in eigen tuin!

Tip: Om jouw tuin nog exotischer te maken kan een watervalletje in combinatie met beplanting niet ontbreken. Hierdoor krijg je een echt buitenlands gevoel.

Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen van deze vier verschillende stijlen. Uiteraard zijn er nog veel meer opties! Wij denken graag met je mee over een tuinontwerp dat past bij jou én jouw tuin! Stuur ons gerust een berichtje.