Voor Jeroen Antonis was het antwoord op de vraag wat hij later wilde worden altijd ‘tuinman’. Al van jongs af aan was Jeroen het liefste in de tuin te vinden, thuis of bij opa en oma. Na een geslaagde opleiding en enkele jaren werkervaring in loondienst was voor Jeroen het zelfstandig ondernemerschap de volgende stap. Hij vertelt je graag alles over het ontstaan van Jeroen Antonis Tuinonderhoud! 

Groene vingers 

“In de tuin werken heeft me altijd getrokken”, begint Jeroen te vertellen. “Al op jonge leeftijd was ik het liefste in de tuin, met mijn handen in de aarde. Daarom koos ik voor de groenopleiding op het Pius-X College om met mijn passie aan de slag te kunnen. Ik vind het heerlijk om te doen: je bent de hele dag lekker buiten bezig en het is ontzettend afwisselend werk.” 

Na zijn opleiding kon Jeroen aan de slag bij KempenPlus. “Daar werkte ik in de plantsoendienst”, vertelt hij. “Daarnaast deed ik ook wel eens wat projecten voor mensen die ik via-via kende. Dat liep op een gegeven moment zo’n vaart dat ik daarmee verder wilde gaan.” 

Totaalplaatje aanbieden 

Dat was het begin van Jeroen Antonis Tuinonderhoud – een volwaardig bedrijf waarmee Jeroen tuinen voor particulieren en bedrijven aanlegt én onderhoudt. “Daardoor heb ik me naast het hovenierswerk ook gericht op andere werkzaamheden in en rond de tuin”, gaat Jeroen verder. “Zoals het aanleggen van vijvers en zwembaden, maar ook sierbestrating leggen en schuttingen zetten. Ik vind het belangrijk om voor mijn klanten een zo compleet mogelijk totaalplaatje aan te kunnen bieden.” 

Als je Jeroen vraagt wat hij het leukste vindt aan zijn werk, dan is dat de afwisseling. “De ene dag werk je aan een nieuwe tuin die je letterlijk vanaf de grond mag opbouwen, de andere keer is het periodiek onderhoud aan een tuin die je al een tijd geleden hebt mogen aanleggen”, vertelt hij. “Soms ben je de hele dag bezig met grond- en sloopwerk, soms vul je ineens je dagen met sneeuw ruimen, zoals laatst nog.” 

Droomtuin 

Particulier of voor bedrijven, Jeroen maakt het niets uit. “Ik vind het gaaf om aan het eind terug te kijken op een geslaagd project dat ik heb kunnen uitvoeren voor mijn klant”, concludeert hij. “Als de klant tevreden is, ben ik dat ook. Lekker buiten bezig zijn terwijl je iemands droomtuin uitwerkt, hoe leuk is dat?”