De tijd is aangebroken om te gaan snoeien.

Door planten regelmatig te snoeien blijven ze langer mooi en groen. Door het snoeien worden ze voller omdat er nieuwe takjes gaan groeien. Je kunt op verschillende momenten snoeien. Dat is wel afhankelijk van het soort plant. Het is niet verstandig om te snoeien als het vriest.

Bolvormen

Bolvormen zijn makkelijk in onderhoud. Ze zijn door de kweker al in die vorm geknipt/gekweekt.

Jaarlijks zullen deze geknipt moeten worden. Dit kan vanaf eind mei t/m augustus. Het snoeien kunt u het beste doen met een scherpe heggenschaar of een buxusschaar. Snoeien met een elektrische heggenschaar is ook mogelijk. Dit kan handig zijn wanneer er veel bolvormen gesnoeid moeten worden.

Wanneer moeten de andere planten ed. worden gesnoeid.

Voorjaarsbloeiers snoei je na het voorjaar. Het liefst na halverwege juni. Dit omdat de bloemknoppen zich al in het voorgaande jaar meestal direct na de bloei hebben gevormd. Dat kunnen ze na het snoeien weer doen, zodat je in de lente weer een mooie groene en/of gekleurde tuin krijgt.

Zomerbloeiers zijn struiken en bloemen die in de zomer bloeien. Deze bloemen/planten worden juist in het voorjaar gesnoeid, zodat je in de zomer mooie bloeiende planten en bloemen krijgt. Vaak zijn dit eenjarige planten.

Wil je  meer informatie of hulp, of zou je de tuin willen laten herinrichten of gewoon mooie nieuwe planten en bloemen willen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.